Τηλέφωνο: 2721 403010 & 6936 025771 | Διεύθυνση: Χρυσάνθου Παγώνη 9 & Μητροπέτροβα, Καλαμάτα

   

OFPS Logo sm2

Άρθρα - Νέα

Συχνά, σχεδόν καθημερινά, όταν βλέπουμε το χειμώνα ένα άρρωστο παιδί στο ιατρείο, δεχόμαστε την ερώτηση από το γονιό: γιατρέ, «κόλλησε» το παιδί κάτι ή κρύωσε; Και εννοεί ο γονιός ότι εκτέθηκε σε χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία, χωρίς να έχει ντυθεί, κατά την εκτίμησή του, σωστά, με αποτέλεσμα να αρρωστήσει.

Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να μην έχει ταλαιπωρηθεί πολλές φορές στη ζωή του από αμυγδαλίτιδα! Τι είναι όμως οι αμυγδαλές και τι η αμυγδαλίτιδα;

Οι αμυγδαλές βρίσκονται στα πλάγια τοιχώματα του στοματοφάρυγγα, έχουν σχήμα στρογγυλό, και είναι άλλοτε λείες και άλλοτε σαν να έχουν ρωγμές. Ανήκουν στον αμυντικό μηχανισμό του οργανισμού συχνά όμως «αρρωσταίνουν» ως αποτέλεσμα της αμυγδαλίτιδας, η οποία προσβάλλει συχνότερα τα παιδιά.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα "Θάρρος" (Αύγουστος 2018)

Νιώθετε ξαφνικά πόνο στο αυτί  που μοιάζει σαν να σας «τρυπά» το κεφάλι; Ακούτε ξαφνικά χειρότερα;  Έχετε κατά πάσα πιθανότητα ωτίτιδα. Συνήθως, οι ωτίτιδες αντιμετωπίζονται εύκολα, με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν χρησιμοποιούνται φάρμακα χωρίς τη συμβουλή γιατρού και δεν πειραματιζόμαστε με γιατροσόφια της γειτόνισσας! Όταν διαπιστώνετε ότι υπάρχει πρόβλημα πρέπει να απευθύνεστε σε έναν Ωτορινολαρυγγολόγο, ώστε να κάνει τη διάγνωση και να σας προτείνει τη σωστή θεραπεία.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα "Θάρρος" (Ιούλιος 2018)

Πότε πρέπει να γίνεται ο νεογνικός έλεγχος ακοής ;

Ο έλεγχος ακοής συστήνεται για όλα τα νεογνά μετά τη γέννησή τους. Το γεγονός ότι το βρέφος ανταποκρίνεται σε ήχους δε σημαίνει ότι ακούει φυσιολογικά.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Ciao" Τεύχος Ιούλιος 2018

Ρινοπλαστική σε 15′ λεπτά ! Ακούγεται επιστημονική φαντασία και όμως είναι γεγονός. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε λύση στην εικόνας μιας μύτης χωρίς τα μειονεκτήματα του χειρουργείου. Πρόκειται για μια απολύτως ασφαλή, πρωτοποριακή μέθοδο με την οποία μπορούμε να βελτιώσουμε το πρόβλημα μιας δύσμορφης μύτης άμεσα, ανώδυνα, με μικρό κόστος και μεγάλη ασφάλεια.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα "Φωνή" (Μάιος 2018)

Η υπνική άπνοια είναι η επαναλαμβανόμενη διακοπή της αναπνοής κατά την διάρκεια του ύπνου, για μικρό χρονικό διάστημα (συνήθως μερικά δευτερόλεπτα) ακόμα και εκατοντάδες φορές. Κατά συνέπεια ο εγκέφαλος  και το υπόλοιπο σώμα δεν παίρνουν αρκετό οξυγόνο. Η υπνική άπνοια συνήθως συνοδεύεται από ροχαλητό  και προκαλεί υπνηλία την ημέρα. Είναι δε εξαιρετικά συνήθης. Εμφανίζεται σε ποσοστό 2-5% του μεσήλικου πληθυσμού και είναι πιο διαδεδομένη από τον διαβήτη ή το άσθμα ! Το σύνδρομο αυτό δεν επηρεάζει μόνο τους ενήλικες καθώς το 2% των παιδιών είναι θύματα του!

Το Ιατρείο

Το σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα Ωτορινολαρυγγολογικό (ΩΡΛ) Ιατρείο μας, λειτουργεί στην Χρυσάνθου Παγώνη 9, Καλαμάτα, για όλες παθήσεις παιδιών και ενηλίκων.

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα: 8:30 - 1:30 και 17:00 - 21:00
Τρίτη: 8:30 - 1:30.και 17:00 - 21:00
Τετάρτη: 8:30 - 1:30
Πέμπτη: 8:30 - 1:30 και 17:00 - 21:00
Παρασκευή: 8:30 - 1:30 και 17:00 - 21:00

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Χρυσάνθου Παγώνη 9 & Μητροπέτροβα, Καλαμάτα

Τηλέφωνο: 2721 403010

Κινητό: 6936 025771

email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.