Τηλέφωνο: 2721 403010 & 6936 025771 | Διεύθυνση: Χρυσάνθου Παγώνη 9 & Μητροπέτροβα, Καλαμάτα

   

OFPS Logo sm2

Τι είναι το μη χειρουργικό Lifting με νήματα;

‘Νήματα Άμεσης Aνόρθωσης’ διορθώνουν άμεσα τη χαλάρωση της περιοχής και προωθούν την παραγωγή κολλαγόνου εσωτερικά κάτω από το δέρμα, η οποία έμμεσα διορθώνει και προλαμβάνει τη χαλάρωση και τη δημιουργία ρυτίδων. Τα νήματα μπορούν να τοποθετηθούν σε πολλές περιοχές του προσώπου.

Υαλουρονικό οξύ & Dermal Fillers

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 15:58 Γράφτηκε από

Δημοσιευτηκε στην εφημερίδα "Θάρρος" Σεπτέμβριος 2018

Όλα όσα θέλατε να μάθετε για την πιο δημοφιλή μέθοδο αντιγήρανσης

Τι είναι το υαλουρονικό;

Baby BTX

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 10:40 Γράφτηκε από

Αποκτήστε φυσικό αποτέλεσμα, με μικρότερο κόστος!

Baby BTX

Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 10:01 Γράφτηκε από

Ρινοπλαστική σε 15′ λεπτά ! Ακούγεται επιστημονική φαντασία και όμως είναι γεγονός. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε λύση στην εικόνας μιας μύτης χωρίς τα μειονεκτήματα του χειρουργείου. Πρόκειται για μια απολύτως ασφαλή, πρωτοποριακή μέθοδο με την οποία μπορούμε να βελτιώσουμε το πρόβλημα μιας δύσμορφης μύτης άμεσα, ανώδυνα, με μικρό κόστος και μεγάλη ασφάλεια.

Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να μην έχει ταλαιπωρηθεί πολλές φορές στη ζωή του από αμυγδαλίτιδα! Τι είναι όμως οι αμυγδαλές και τι η αμυγδαλίτιδα;

Οι αμυγδαλές βρίσκονται στα πλάγια τοιχώματα του στοματοφάρυγγα, έχουν σχήμα στρογγυλό, και είναι άλλοτε λείες και άλλοτε σαν να έχουν ρωγμές. Ανήκουν στον αμυντικό μηχανισμό του οργανισμού συχνά όμως «αρρωσταίνουν» ως αποτέλεσμα της αμυγδαλίτιδας, η οποία προσβάλλει συχνότερα τα παιδιά.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα "Θάρρος" (Αύγουστος 2018)

Νιώθετε ξαφνικά πόνο στο αυτί  που μοιάζει σαν να σας «τρυπά» το κεφάλι; Ακούτε ξαφνικά χειρότερα;  Έχετε κατά πάσα πιθανότητα ωτίτιδα. Συνήθως, οι ωτίτιδες αντιμετωπίζονται εύκολα, με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν χρησιμοποιούνται φάρμακα χωρίς τη συμβουλή γιατρού και δεν πειραματιζόμαστε με γιατροσόφια της γειτόνισσας! Όταν διαπιστώνετε ότι υπάρχει πρόβλημα πρέπει να απευθύνεστε σε έναν Ωτορινολαρυγγολόγο, ώστε να κάνει τη διάγνωση και να σας προτείνει τη σωστή θεραπεία.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα "Θάρρος" (Ιούλιος 2018)

Πότε πρέπει να γίνεται ο νεογνικός έλεγχος ακοής ;

Ο έλεγχος ακοής συστήνεται για όλα τα νεογνά μετά τη γέννησή τους. Το γεγονός ότι το βρέφος ανταποκρίνεται σε ήχους δε σημαίνει ότι ακούει φυσιολογικά.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Ciao" Τεύχος Ιούλιος 2018

Ρινοπλαστική σε 15′ λεπτά ! Ακούγεται επιστημονική φαντασία και όμως είναι γεγονός. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε λύση στην εικόνας μιας μύτης χωρίς τα μειονεκτήματα του χειρουργείου. Πρόκειται για μια απολύτως ασφαλή, πρωτοποριακή μέθοδο με την οποία μπορούμε να βελτιώσουμε το πρόβλημα μιας δύσμορφης μύτης άμεσα, ανώδυνα, με μικρό κόστος και μεγάλη ασφάλεια.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα "Φωνή" (Μάιος 2018)

Η υπνική άπνοια είναι η επαναλαμβανόμενη διακοπή της αναπνοής κατά την διάρκεια του ύπνου, για μικρό χρονικό διάστημα (συνήθως μερικά δευτερόλεπτα) ακόμα και εκατοντάδες φορές. Κατά συνέπεια ο εγκέφαλος  και το υπόλοιπο σώμα δεν παίρνουν αρκετό οξυγόνο. Η υπνική άπνοια συνήθως συνοδεύεται από ροχαλητό  και προκαλεί υπνηλία την ημέρα. Είναι δε εξαιρετικά συνήθης. Εμφανίζεται σε ποσοστό 2-5% του μεσήλικου πληθυσμού και είναι πιο διαδεδομένη από τον διαβήτη ή το άσθμα ! Το σύνδρομο αυτό δεν επηρεάζει μόνο τους ενήλικες καθώς το 2% των παιδιών είναι θύματα του!

Ρινοπλαστική: Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 09:37 Γράφτηκε από

Τι είναι η Λειτουργική Ρινοπλαστική και σε τι διαφέρει από την απλή ρινοπλαστική;

Η Ρινοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση που μπορεί να βελτιώσει την όψη, το σχήμα και την εμφάνιση μιας άσχημης μύτης. Η Λειτουργική Ρινοπλαστική είναι η επέμβαση που επιπλέον μπορεί να βελτιώσει και τις λειτουργίες της μύτης, δηλαδή την αναπνοή, την όσφρηση και την αντήχηση της φωνής. Φυσικά στόχος ενός σωστού ρινοχειρουργού είναι πάντα η λειτουργική ρινοπλαστική. 

 

Είναι η «γαλλική μύτη» η ιδανική για όλους; Πονάει μια τέτοια επέμβαση για μέρες μετά την εγχείριση; Χρειάζεται πολύς χρόνος για να δεις το τελικό αποτέλεσμα ; Είναι αλήθεια πως μπορείς εύκολα να διακρίνεις μια ρινοπλαστική; 

10 από τις συχνότερες παρεξηγήσεις που υπάρχουν γύρω από τη ρινοπλαστική 

Νο. 1: Μετά τη ρινοπλαστική η αναπνοή από τη μύτη είναι χειρότερη
Ο σωστός ρινοχειρουργός ο οποίος γνωρίζει και σέβεται την ανατομία και τη λειτουργία της ρινός είναι ικανός να διορθώσει το αισθητικό πρόβλημα χωρίς να επηρεαστεί στο ελάχιστο η αναπνοή του ασθενούς, εφόσον αυτή δεν παρουσιάζει προβλήματα.

Αντιθέτως, εάν ο χειρουργός δεν είναι εκπαιδευμένος στη λειτουργία της μύτης μπορεί επιδιορθώνοντας ένα καθαρά αισθητικό πρόβλημα να αλλοιώσει δομές που παίζουν βασικό ρόλο στην αναπνοή με αποτέλεσμα ο ασθενής μετεγχειρητικά να μην αναπνέει και να πρέπει να υποβληθεί εκ νέου σε επέμβαση.

Σε περιπτώσεις που το πρόβλημα της μύτης είναι αισθητικό και λειτουργικό, ο έμπειρος ρινοχειρουργός σε μία επέμβαση θα διορθώσει και τη λειτουργία και την εμφάνιση της μύτης.

Νο. 2: Η ρινοπλαστική πονάει
Η ρινοπλαστική είναι μία εντελώς ανώδυνη επέμβαση. Κατά τη διάρκειά της τοποθετούνται στο εσωτερικό της μύτης επιθέματα τα οποία παραμένουν για 24 ώρες, χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο ασθενής δεν αναπνέει από τη μύτη. Κατόπιν αφαιρούνται και ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του φέροντας μόνο ένα μικρό ναρθηκάκι στη ράχη της μύτης το
οποίο και θα αφαιρεθεί μετά από 6-7 ημέρες.


Νο. 3: Μετεγχειρητικά υπάρχει έντονο πρήξιμο και αργεί η επιστροφή στις δραστηριότητες

Οι σύγχρονες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της επέμβασης, έχουν ως αποτέλεσμα τα οπρηξίματα και οι μώλωπες  να είναι ελάχιστα. Σε 6-7 ημέρες οπότε και αφαιρείται ο εξωτερικός νάρθηκας της μύτης ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις  δραστηριότητές του.

Νο. 4: Το αποτέλεσμα της επέμβασης θα είναι ορατό αρκετούς μήνες μετά
Με τις νέες τεχνικές που εφαρμόζονται οι μώλωπες και τα οιδήματα είναι ελάχιστα. Μετά την αφαίρεση του εξωτερικού νάρθηκα το αποτέλεσμα είναι ορατό και μόνο μικρά οιδήματα υπάρχουν. Καθώς αυτά υποχωρούν -σε διάστημα λίγων εβδομάδων- το σχήμα της μύτης βελτιώνεται ακόμα περισσότερο και το οριστικό αποτέλεσμα είναι πλέον εμφανές.

Νο. 5: Μετεγχειρητικά φαίνεται ότι κάποιος έχει χειρουργηθεί στη μύτη
Μία επέμβαση λειτουργικής ρινοπλαστικής θεωρείται πως είναι επιτυχημένη όταν πληρούνται οι παρακάτω 3 προϋποθέσεις:

α. Η μύτη να είναι λειτουργική δηλαδή ο ασθενής να αναπνέει σωστά, να μυρίζει καλά και να κοιμάται ήρεμα χωρίς εφιάλτες και ροχαλητά.

β. Το αισθητικό αποτέλεσμα να ικανοποιεί τόσο τον ασθενή  και να «δένει» αρμονικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και τις αισθητικές γραμμές του προσώπου.

γ. Η μύτη να μη φαίνεται χειρουργημένηΟ πρωταρχικός στόχος μιας επιτυχημένης ρινοπλαστικής είναι η δημιουργία μιας «φυσικής» εικόνας του ασθενούς που κολακεύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και δένει αρμονικά με αυτά.

Νο. 6: Υπάρχει ένα πρότυπο – μια ιδανική μύτη
Πολλοί ασθενείς προσέρχονται στους χειρουργούς της μύτης ζητώντας την «τέλεια» μύτη, επηρεασμένοι από πρότυπα του κινηματογράφου ή της τηλεόρασης. 

Ο σωστός χειρουργός οφείλει να ενημερώσει τον ασθενή, πως κάθε μύτη είναι διαφορετική. Σκοπός του είναι σε κάθε ρινοπλαστική να δημιουργεί τη μία και μοναδική μύτη που ταιριάζει στο συγκεκριμένο μοναδικό πρόσωπο. Ο χειρουργός της μύτης δεν δημιουργεί «μύτες κατά παραγγελία».


Νο. 7: Πριν την επέμβαση ο ασθενής μπορεί να «διαλέξει» από το computer το σχήμα της μύτης που επιθυμεί

Ο ασθενής πρέπει από τον υπολογιστή να παίρνει μια μόνο ιδέα για το πώς θα δείχνει η μύτη του μετεγχειρητικά. Η πιο αξιόπιστη τακτική είναι να βλέπει εικόνες άλλων χειρουργημένων ασθενών και αξιολογώντας τα αποτελέσματα να κρίνει την καλαισθησία και τις δεξιότητες του χειρουργού.

Νο. 8: Η ρινοπλαστική είναι μία πολυτέλεια
Η ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση κατά την οποία αντιμετωπίζονται οι δυσμορφίες της μύτης. Τέτοιες είναι:

– Μεγάλος ύβος ( η γνωστή «καμπούρα» της μύτης)
– Πεσμένη ή πλατιά κορυφή
– Αποκλίνουσα («στραβή») μύτη

Μια πλαστική στη μύτη δεν αφορά μόνο σε αισθητική παρέμβαση στο πρόσωπο, αλλά πολύ συχνά έχει να κάνει με λειτουργικά προβλήματα και κυρίως αποκατάσταση της αναπνοής. Η δυσκολία στην αναπνοή μπορεί να προκαλέσει ιγμορίτιδες, πονοκεφάλους, ωτίτιδες, αμυγδαλίτιδες, ροχαλητό, υπνική άπνοια και πνευμονίες. Όλα αυτα δυσκολεύουν την καθημερινότητα, με τα προβλήματα να εμφανίζονται τόσο κατά τον ύπνο, όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας, στην άσκηση ή την έντονη προσπάθεια. Η αδυναμία συμμετοχής σε εκδηλώσεις – σπορ κ.α – ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και σε κατάθλιψη ή και αντικοινωνική συμπεριφορά.

Άλλωστε πολλές φορές, ειδικά μετά από τραυματισμό, ένας άνθρωπος δεν καταλαβαίνει την δυσκολία στη σωστή λειτουργία της μύτης, πριν κάνει μια τέτοια επέμβαση λειτουργικής αποκατάσταση!

Η σωστή αναπνοή που επιτυγχάνεται με τη λειτουργική ρινοπλαστική είναι μία ανάγκη και όχι πολυτέλεια.


Νο. 9: Η ρινοπλαστική αφορά μόνο πλούσιες γυναίκες

Στη σύγχρονη εποχή δικαίωμα στην υγεία και την ομορφιά έχουν όλοι. Η ρινοπλαστική απευθύνεται σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και είναι προσιτή από τον οποιονδήποτε επιζητά σωστή αναπνοή και όμορφη εμφάνιση.

Νο. 10: Το κόστος της επέμβασης είναι δυσπρόσιτο
Αντίθετα με ότι πιστεύεται το κόστος της λειτουργικής ρινοπλαστικής είναι απόλυτα προσιτό για το μέσο Έλληνα. Δεν είναι μια επέμβαση πολυτέλειας μόνο για λίγους. Είναι μια επέμβαση με κόστος λογικό της οποίας το αποτέλεσμα βελτιώνει την υγεία, το ηθικό και την ποιότητα ζωής του ασθενούς. Και αυτά τα αγαθά τα αξίζουμε όλοι μας. 

Το Ιατρείο

Το σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα Ωτορινολαρυγγολογικό (ΩΡΛ) Ιατρείο μας, λειτουργεί στην Χρυσάνθου Παγώνη 9, Καλαμάτα, για όλες παθήσεις παιδιών και ενηλίκων.

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα: 8:30 - 1:30 και 17:00 - 21:00
Τρίτη: 8:30 - 1:30.και 17:00 - 21:00
Τετάρτη: 8:30 - 1:30
Πέμπτη: 8:30 - 1:30 και 17:00 - 21:00
Παρασκευή: 8:30 - 1:30 και 17:00 - 21:00

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Χρυσάνθου Παγώνη 9 & Μητροπέτροβα, Καλαμάτα

Τηλέφωνο: 2721 403010

Κινητό: 6936 025771

email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.